30 Temmuz 2013 Salı

ve Karşınızda Limonlu Cheesecake :)

Herkese Merhabalar :)
yeni post bekleyenler var ise işte yepyeni bir tarifle karşınıza geldim :)

malum evlendim ve artık evimin keyfini sürmekteyim Elhamdülillah..
mutfakta çokça vakit geçiriyorum yaptığım  bazı tarifleri de blogumda paylaşma kararı aldım :)

eşimin uzun süredir istediği ama benim cesaret edipte yapamadığım cheesecake'i sonunda yapmış bulunmaktayım.
Aslında hiçte korktuğum gibi değilmiş diyor ve tarifime geçiyorum :)



Tabanı İçin;

1.5 Paket Kepekli Bisküvi
2 Yemek Kaşığı Tereyağ

Dolgu Malzemesi;

300 gr. Labne Peynir
1.5 Su Bard. Süzme Yoğurt
3 Yumurta
1 Su Bard. Şeker
2 Yemek K. Un
1 Yemek K. Nişasta
Yarım Limon Suyu ve Bir Limon Kabuğunun Rendesi

Limon Sosu;

1 Çay B. Su
1 Çay B. Süt
2 Yemek K. Şeker
1 Yemek K. nişasta
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
Yarım Paket Vanilya
1 Limon suyu ve Kabuğu



Yapılışı;

İlk olarak tereyağımızı yumuşatıyoruz ve bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz ve tereyağ ile karıştırıp kalıbımızın dibine bastırarak yerleştiriyoruz.

 

Sonra dolgu malzemelerimize geçip, labne ve süzme yoğurtu iyice çırpıyoruz, yumurtaları ekleyip tekrar çrpıyoruz, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, 
son olarak un ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve karışımı bisküvi tabanımızın üzerine döküyoruz.
160 dereceli fırında 50 dakika kadar pişirdim (bu durum fırınınızın pişirme şekline göre değişebilir).
çok pişmeden fırından almanız gerekiyor benimkinin hafif kenarları kızarmıştı :)


Limon Sosu
su, süt, şeker, limon kabuğu, zerdeçal ve nişastayı tencereye koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz, ocaktan aldıktan sonra biraz sogumasını bekleyip içerisine vanilya ve limon suyunu ekleyip yedirene kadar çırpın ve soğuyan cizkek'in :) üzerine dökün.
5  - 6 saat bekletin ve afiyetle tüketin :)
Not: Ben limonu çok sevdiğim için kek ağırlıklı olarak limon tadi verdi, ortadaki dolgusunun tadını daha fazla hissedebilmek için limon suyunu isteğinize göre azaltabilirsiniz ve ben geniş kalıpta yaptığımdan dolayı ince oldu böylelikle daha çok dilim çıkıyor ama dışarda gördüğünüz hazır cheesecake'ler gibi kalın olmasını istiyorsanız kalıbın küçüğünde yapabilirsiniz.


buda İnstagram'dan :)


İnstaGram'dan Takip İçin Buradan Bana Ulaşabilirsiniz..



6 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyo :)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor tarifi aldım :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ayyy çok lezzetli gözküyooo bende gideyim akşam bi uydurayım bakim :) teşekkürler şekerim paylaşımların için.bloğumada bklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu sereflendirdiniz yine bekleriz tabikide..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...